Hirsirakennus

Hirsirakennus istuu suomalaiseen maisemaan ja kestää oikein hoidettuna jopa satoja vuosia. Tästä todistavat vanhat aitat ja juurevat sukutalot. Lisäksi hirsi on täysin kierrätettävä materiaali.

 

Hirsitalo on ekologisuudeltaan omaa luokkaansa. Hirsiseinän lämmönvarauskyky on erinomainen ja hirsi tasaa tehokkaasti lämpötiloja. Näin säästetään merkittävästi energiaa.

 

Tutkimukset osoittavat, että hirsirakennuksessa on ylivoimaisesti paras sisäilma – allergiaoireet loppuvatkin usein hirsitaloon muutettaessa. Tunnelmallisessa hirsimökissä vietetty vuorokausi onkin tehnyt monesta hirsifanin loppuelämäkseen.

 

Erityisesti koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat ovat puhuttaneet paljon suomalaisia viime vuosina. Massiivihirren luontaiset ominaisuudet sopivat erinomaisesti julkiseen rakentamiseen. Tämä pätee, vaikka siihen yhdistettäisiin nykyaikaisia eriste- ja pintamateriaaleja. Sisäilman laatu onkin terveellisen asumisen kannalta massiivipuisten hirsirakenteiden tärkeimpiä etuja myös julkisessa rakentamisessa.

Kuvagalleria

Kuvia vuosien varrelta. Työmaakuvia, taloja ja tunnelmia.