top of page

Hirsi rakennusmateriaalina - Hirsitalon edutSuomalaiset hirsitalot tunnetaan ympäri maailman korkeasta laadustaan. Aidossa hirsitalossa yhdistyy niin erinomaiset talotekniset ominaisuudet kuin pitkä hirsirakentamisen perinne samassa paketissa.


Hirsitalojen suosio on tällä hetkellä korkeimmillaan vuosikymmeniin, ja yhä useampi uudisrakentaja valitsee hirsitalon muiden talotyyppien sijaan. Luonnonmukainen asumistunnelma, puhdas ja terveellinen sisäilma sekä perinteitä kunnioittava estetiikka voittavat yhä suuremman osan rakentajista puolelleen.


Haaveiletko uudesta omakotitalosta ja pohdit onko hirsitalo varteenotettava vaihtoehto? Siinä tapauksessa olet tullut oikeaan paikkaan, sillä tällä kertaa käymme läpi kotimaisen hirsitalon lukuisat edut. Sen lisäksi että aito hirsitalo on kaunis, tarjoaa se täysin vertaansa vailla olevan asuinmukavuuden.


Hirsitalo on ekologinen ja kestävä

Jos vihreät arvot ovat lähellä sydäntäsi, on hirsitalo ehdoton valinta. Hirsitalo on täysin ympäristöystävällinen asumismuoto aina hirsien veistämisestä vanhan hirsitalon kierrätykseen elinkaarensa päätteeksi.


Hirsitalon valmistusprosessi on täysin hiilineutraali sekä energiaylijäämäinen. Ainoat valmistuksesta syntyvät jätteet ovat puuhaketta, jota voidaan hyödyntää muun muassa biopolttoaineena tai luonnonmukaisena eristemateriaalina. Lisäksi hirsitalo sitoo elinkaarensa aikana enemmän hiilidioksidia kuin sen valmistusprosessissa syntyy.


Yksi suurimmista hirsitalon eduista on sen pitkä käyttöikä ja kestävyys. Kun pidät hirsitalostasi hyvää huolta, kestää se aikaa ja käyttöä isältä pojalle sukupolvien ajan.

Pitkän elinkaarensa päätteeksi hirsitalo on täysin kierrätettävissä. Vanhoja hirsiä voidaan hyödyntää esimerkiksi pienempien puuesineiden, biopolttoaineen, rakennusmateriaalien tai eristeiden valmistuksessa.


Ehjiä hirsimateriaaleja voidaan myös uusiokäyttää esimerkiksi toisen hirsitalon varaosina tai vaikka hirsisaunan tai liiterin rakentamisessa. Hirsitalo on malliesimerkki toimivasta kiertotaloudesta jota on hyödynnetty jo satojen vuosien ajan.


Hirsitalo on terveellinen asumismuoto

Hirsitalo tarjoaa puhtaan ja terveellisen sisäilman, johon yksikään muu talotyyppi ei pysty vastaamaan. Hyvä sisäilma perustuu hirren niin kutsuttuihin hygroskooppisiin ominaisuuksiin. Kansankielisesti puhutaan hirren hengittämisestä, jolloin hirsi sitoo ja luovuttaa kosteutta vuodenajan ja ympäröivän ilman mukaan.


Hengittävyyden ansiosta hirsi on lähes immuuni kosteudelle ja homeen muodostumiselle. Samalla sisäilma säilyy kesällä viileänä ja talvella lämpimänä.


Hirsitalo on myös helppo pitää puhtaana, sillä hirsimateriaaleihin ei muodostu juuri ollenkaan pölyä. Hirren pinnalla ei synny lainkaan staattista sähköä, joka on suurin pölyn aiheuttaja.


Puhtauden ja erinomaisen sisäilman vuoksi hirsitalo on nappivalinta astmaatikoille ja allergikoille. Erinomainen sisäilma mahdollistaa terveellisen asumisen jokaiselle.


Hirsitalo on energiatehokas

Tänä päivänä rakennusten energiatehokkuus on entistä enemmän tapetilla. Tiukentuvien määräysten ja säädöksien täyttäminen voi pahimmillaan vaatii kalliin energiaremontin.


Hankkimalla hirsitalon voi unohtaa nämä murheet täysin. Hirsitalojen energiatehokkuus jo pakasta vedettynä huippuluokkaa. Eristävä ja hengittävä hirsi karsii lämmitys- ja viilennyskuluja aivan itsestään ilman lisäeristämistä tai energiaremonttia. Vielä matalammat lämmityskulut saavutat valitsemalla energiatehokkaan lämmitysmuodon, kuten maalämmön tai ilmavesilämpöpumpun jo rakennusvaiheessa.


Hirsitalo ja energiatehokas lämmitysmuoto muodostavat kustannustehokkaan ja ekologisen kokonaisuuden.


Hirsitalo on ajattoman tyylikäs

Oli kyseessä sitten perinteinen hirsitalo tai moderni hirsihuvila, tarjoavat hirsirakennukset ajattoman kauniin estetiikan. Hirsitalo yhdistää modernin arkkitehtuurin linjat ja suomalaisen perinnerakentamisen tyylikkäästi samassa paketissa.


Modernit painumattomat hirsimateriaalit mahdollistavat hurjimmatkin suunnitteluideat, joten hirsitalo on kuin kuin kotonaan myös taajamassa ja suuremmissa kaupungeissa.


Hirsitalo soveltuu yhtälailla niin suomalaiseen järvimaisemaan kuin tiheään taajamaan.


Hirsitalo on säilyttää arvonsa

Hirsitalo on pitkäikäinen koti, joka säilyttää arvonsa pitkään. Hirsitalojen kasvavan kysynnän johdosta on hyvin todennäköistä, että sijoituksesi arvo tulee vain nousemaan vuosien myötä.


Hirsitalot ovat arvostettuja kiinteistöjä, joilla on erinomainen jälleenmyyntiarvo.


Hirsitalon arvon säilymiseen vaikuttaa niiden erinomainen laatu ja kestävyys. Tänä päivänä myös yhä useampi arvostaa vihreitä arvoja ja kestävää kehitystä, ja hirsitalo nimenomaan edustaa näitä arvoja.


Kun tilaat hirsitalosi luotettavalta toimittajalta, on lopputuloksena korkealaatuinen hirsikoti joka säilyttää arvonsa heikosti rakennettuja paremmin. Rakennustavalla on suuri merkitys arvon säilymiseen, joten käänny luotettavan urakoitsijan puoleen.


Hirsimestari toteuttaa jokaisen hirsirakennuksen vuosien ammattitaidolla ja vain parhaita metodeja ja välineitä käyttäen, jolloin lopputuloksena on korkealaatuinen hirsitalo joka säilyttää arvojen vuosien saatossa.


Yhteenveto - Hirsitalojen lukuisat edut

Hirsitalo on kaunis ja ajaton koti, joka tarjoaa taloteknisiä ominaisuuksia mihin yksikään muu talotyyppi ei kykene. Hirsitalo on laadukas ja kestävä koti, jossa on mukava ja terveellinen asua.


Miksi hirsitalo on kannattava valinta?


  • Hirsitalot ovat kestäviä: Uuden hirsitalon elinkaari voi helposti ylittää sata vuotta. Hyvällä huolenpidolla hirsitalo kestää sukupolvelta toiselle kovassakin käytössä.

  • Hirsitalo on ekologinen: Hirsitalo on erittäin vähäpäästöinen koko elinkaarensa ajan. Valmistusprosessi on energiaylijäämäinen, ja hirret sitovat elinkaarensa aikana itseensä enemmän hiilidioksidia mitä valmistusprosessissa kuluu.

  • Hirsitalossa on hyvä asua: Hirren hengittävyys takaa erinomaisen sisäilman, jonka vuoksi hirsitalossa on terveellinen asua.

  • Hirsitalo on energiatehokas: Hirsitalo on energiapihi, jolloin lämmityskustannuksen pysyvät kurissa. Hirret eristävät lämpöä erinomaisesti.

  • Hirsitalo on tyylikäs: Aito hirsitalo on kaunis, ja sopii niin luonnon kuin taajaman keskelle.

  • Hirsitalo on kannattava sijoitus: Hirsitalo on arvostettu kiinteistö, joiden hintojen odotetaan vain nousevan kasvavasta kysynnästä johtuen.

127 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page