top of page

Hirsimestari mukana Länsiniityn päiväkotiprojektissa Vaasassa

Hirsimestarin viimeisimpiä julkisen puolen projekteja on Vaasaan Länsiniityn asuinalueelle rakennettava kaksikielinen päiväkoti, joka valmistuu vuonna 2023. Yksityinen päiväkoti, jolta Vaasan kaupunki ostaa varhaiskasvatuksen palveluita, on suunniteltu 87 lapselle. Rakennuksen koko on yhteensä 930 neliömetriä. Palveluntuottajana päiväkodissa tulee toimimaan Verkanappulat Oy.

Rakennuttajana toimiva Wasacon sekä tilaaja Den Finland valitsivat päiväkodin rakennusmateriaaliksi hirren. Perusteiksi mainittiin erityisesti hiilineutraaliuden edistäminen: päiväkotirakennuksen hiilijalanjälki on muihin materiaaleihin verrattuna pienempi, ja puu sitoo hiilidioksidia jo kasvaessaan. Lisäksi hiilidioksidi sitoutuu puuhun koko rakennuksen pitkän elinkaaren ajan.


Hirsimestari osallistuu projektiin kokoamalla rakennuksen hirsikehikot, kaikki kantavat rakenteet sekä vesikattorakenteet. Seinät pinnoitetaan OSB (Oriented Stand Board) -lastulevyillä. Lisäksi Hirsimestari suorittaa ulkopintojen paneloinnit sekä palokatkojen toteutuksen.


Hirsimestari on saanut asennuksista tilaajalta loistavaa palautetta. Den Finlandin palautteessa todetaan: ”Asennukset kohteessa olivat aivan huikean nopeat ja hyvät. Asentajat ovat tehneet pitkää päivää, ja laatu on poikkeuksetta huippuluokkaa. Hirsimestarin asennusryhmän suorituksen arvoa ei voi mitata, joten iso kiitos Hirsimestarin asentajille.”


Myös Hirsimestarin Tuomas Jaara loistaa tyytyväisyyttä Länsiniityn projektista: - Näitä hommia pitkään painaneena sitä osaa arvostaa toimivaa yhteistyötä, missä eri osapuolten sana pitää, ja projekti kulkee suunniteltuja latuja sujuvasti. Olen vakuuttunut, että Länsiniityn päiväkoti tulee olemaan käyttäjilleen mieluinen ja hyvin toimiva paikka.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page