top of page

Rakentamisen ympäristövaatimukset – hirrellä hiilijalanjälkeä pienemmäksiEkologisuus on yhä tärkeämpi tekijä myös rakentamisessa. Rakennuksen hiilijalanjälkeä on alettu seuraavaan rakentamisen ja koko elinkaaren myötä, ja Ympäristöministeriön tavoitteena on, että rakennuksen elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä ohjattaisiin lainsäädännön avulla 2020-luvun puoliväliin mennessä.


Hirsimestarin mielestä asiaa on hyvä tutkia. Rakentaminen ei voi olla irrallinen saareke ympäristöstä, vaan rakentamisen ja asumisen ympäristövaikutuksia on syytä tutkia tarkkaan. Hirsi ekologisena materiaalina on näissä arvioissa vahvoilla.

Lainsäädännön yhteydessä valmisteltava rakennusten hiilijalanjälkien arviointimenetelmä kattaa rakennuksen koko elinkaaren: rakennustuotteiden valmistuksen, niiden kuljetukset ja työmaatoiminnan, elinkaaren aikana tapahtuvan ylläpidon, sekä lopuksi tapahtuvan purkamisen ja kierrätyksen.


Hirsi on ihanteellinen rakennusmateriaali ympäristöä ajatellen, sillä se sitoo jo kasvaessaan hiilidioksidia, ja tämä prosessi jatkuu myös rakentamisen jälkeen – ajan myötä kokonaismäärä on todella suuri. Hirsi onkin luonnontuote, jolla pystytään vastaamaan ympäristöhaasteisiin ja ilmastonmuutoksen haasteisiin. Siksi hirsi on rakentamisen raaka-aineena yhä ajankohtaisempi.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page