top of page

Tärkeää ja ajankohtaista asiaa puurakentamisestaYmpäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma vastaa kiinnostukseen ja lähtee kiertueelle kuntiin kertomaan ja keskustelemaan siitä, miksi puuta kannattaa käyttää rakentamisessa.


Suomalainen maalaismaisema heijastaa suuressa määrin myös suomalaista sielunmaisemaa. Kesäiset kuvat järvineen, metsineen ja talonpoikien rakentamine taloineen tuovat sydämeen lämpöä. Nuo rakennukset kertovat niin eletystä elämästä kuin tulevaisuudesta, kun kiinnostus puurakentamista kohtaan on lisääntynyt suomalaisessa rakentamisessa.


Kiinnostus puurakentamiseen on tiedostettu myös Ympäristöministeriössä, joka lähti joulukuussa vuoden kestävälle kuntakiertueelle keskustelemaan puun käytön mahdollisuuksista kunnallisessa rakentamisessa. Ympäristöministeriöstä kerrotaan, että kunnat ovat avainasemassa Suomen pyrkiessä hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Puurakentamisen avulla voidaan tehdä alueellista elinkeinopolitiikkaa ja luoda työpaikkoja mutta myös vahvistaa kunnan vetovoimaa.


Puurakentamisen ohjelman tavoitteena on vierailla tämän vuoden aikana 50 kunnassa tapaamassa paikallisia päättäjiä ja viranhaltijoita. Tilaisuuksissa on avoimen jutustelun ohella tarkoitus keskustella kansallisista puurakentamisen tavoitteista ja kunnille tarjottavista työkaluista puurakentamisen edistämiseksi, lisätä tietoa puukohteiden hankinnasta ja kilpailutuksesta sekä puurakentamisen huomioimisesta alueiden rakentamisen suunnittelussa.


Haluaisitko saada puurakentamisen ohjelmasta asiantuntijan paikalle esimerkiksi valtuuston iltakouluun tai vastaavaan tilaisuuteen? Puurakentamisen ohjelma tulee mielellään keskustelemaan ja kertomaan tarkempaa tietoa puurakentamisesta. Hankkeen tavoitteena on tavata kuntien päättäjiä ja viranhaltijoita ainakin 50 Suomen kunnassa seuraavan vuoden aikana.


Hirsimestarin kokemus kunnallisesta modernista puurakentamisesta on vahva – meillä on kokemusta suurista projekteista ympäri Suomen. Suomalaisen laatupuun arvostus kasvaa, ja se innoittaa meitä päivittäisessä työssämme. Hirsimestari on suomalaisen puun puolestapuhuja.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page